Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie przepis na pyszne risotto z grzybami. Doskonała propozycja na bezmięsny obiad. Szybkie i sycące danie.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1704
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 48
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1345
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1704
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 48
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1345
Składniki
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki, zalać 2,5 szkl. wody i zagotować ok. 15 minut. Masło klarowane (2 łyżki) rozpuścić na patelni, wsypać ryż i smażyć kilka minut na małym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w paski cebulę i chwilę smażyć. Grzyby przelać przez sitko (nie wylewać wywaru!!!) i przełożyć na patelnię. Następnie przez gęste sitko przelać na patelnię 2 szklanki wywaru, wymieszać i przykryć patelnię pokrywą. Dusić aż ryż wchłonie cały wywar, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec wlać powoli wcześniej zahartowaną śmietanę, żeby się nie zważyła. Jeszcze chwilę dusić. Na koniec doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!